Een materiaal met zijn eigen verhaal 
Uniek | 100% biobased | One of a kind.

 

Meer dan de helft van alle Nederlandse grond wordt gebruikt voor de agrarisch landbouw. Bij deze landbouw ontstaan grote reststromen waar niets mee gedaan wordt. De wortels en schillen worden omgeploegd, weggegooid of verbrand, terwijl er van dit materiaal ook prachtig nieuw materiaal gemaakt kan worden!

Een jaar geleden kreeg ik de kans om mijn eigen biobased plaatmateriaal te ontwikkelen. Uiteindelijk kwam er een prachtig plaatmateriaal uitHet plaatmateriaal is een combinatie van een biobased plastic en grote vezels uit een agrarische reststroom of onkruid. Biobased plastic wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, zoals mais of suikerriet.
Door grotere vezels in plaats van fijngemalen vezels te gebruiken in een semi-transparant materiaal, is het materiaal voor consumenten herkenbaar en aantrekkelijker.

 

 


Van vezel tot plaat 

Elke keer kom ik weer een stapje dichter bij het produceren van mijn eigen materiaal. Met behulp van een grote order die voortkwam uit een wedstrijd van de Provincie Noord-Holland had ik eindelijk genoeg financiële middelen om een eigen machine te laten kopen, zodat ik zelf de platen kon gaan produceren. Wil je meer lezen over de wedstrijd van de Provincie Noord-Holland? Klik hier. Na een jaar zoeken naar de juiste producent, heb ik er uiteindelijk voor gekozen mijn eigen machine te laten bouwen en zelf te gaan produceren. Voordelen van zelf produceren zijn dat ik alles zelf in de hand heb, kan experimenteren met wat ik wil en maatwerk ook sneller gemaakt kan worden. Ik ben niet meer afhankelijk van iemand anders. Momenteel ben ik de machine aan het testen en de eerste biobased platen aan het produceren.

 

 

''Elke plaat is uniek, dit maakt elk product ook uniek''

 

 

Van plaat tot product

De platen zijn op zichzelf prachtig, maar er kunnen ook functionele producten van gemaakt worden. Het materiaal is zo ontwikkeld dat een lasersnijder het materiaal gemakkelijk kan graveren en snijden. Ik heb beide machines in mijn eigen werkplaats staan en heb dus controle over de hele productie. Van de vezels tot aan de vaas. De lasersnijder en platenpers worden beide voorzien van stroom gegenereerd door middel van zonnepanelen. 

Vaas

 

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@aiymes.nl

 

 

 

© 2018 - 2022 AIYMES | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel