Leer
Karakteristiek | Natuurlijk gelooid | Afkomstig van koeien die loslopen in de Nederlands natuur

 

Het leer wat gebruikt wordt in mijn producten is natuurleer. Natuurleer is een biologisch leer wat niet in de normale leerindustrie gebruikt wordt. De organisatie waar ik leer koop werkt uitsluitend met de huiden van biologische Nederlandse runderen en natuurkoeien die het Nederlands landschap onderhouden. Het leer kan krassen of littekens bevatten omdat de koeien in de natuur langs struiken lopen. Vandaar dat het niet gebruikt wordt in de normale leerindustrie. Ik vind juist dat dit het leer meer karakter geeft.

 

 

Natuurlijke en duurzame looiproces
De huiden worden op een natuurlijk manier gelooid. Dit maakt het leer een chroomvrij product. Hiernaast streeft de organisatie ook naar het reduceren van watergebruik en het gebruik van zout voor conservering en looiing van de huiden. 
Natuurleer is een initiatief van TLC- Leather. TLC-Leather streeft naar meer transparantie en duurzaamheid in de leersector. De gehele productie van natuurleer vind plaats in Nederland.

 

Samenwerking
Ik ben met deze organisatie in contact gekomen tijdens mijn afstuderen. In één van mijn afstudeerprojecten heb ik de locaties waar deze koeien rond lopen omgezet in patronen en verwerkt in een collectie shoppers, een vloerkleed en een wandkleed. Na mijn afstuderen heb ik de samenwerking doorgezet: ik gebruik nog steeds dit prachtige leer. 

 

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@aiymes.nl

 

© 2018 - 2021 AIYMES | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel