Blog

AIYMES is een eenmanszaak opgericht door mij, Amy. Als je meer wilt weten over het verhaal achter AIYMES klik hier. Benieuwd hoe AIYMES zich ontwikkelt van kleine onderneming tot een bekend Nederlands design merk? Lees hier de stappen die ik onderneem en volg AIYMES op social media voor dagelijkse inspiratie 

 

Vaderdag, 05-06-2020

21 Juni is het weer Vaderdag! De dag om iets extra’s te doen voor jouw vader. Cadeautjes vinden voor Vaderdag lastiger dan voor Moederdag? Nee hoor! 

 • Laat een hartje graveren met een eigen tekst of tekening.
 • Laat een mooie foto graveren in hout. Van jullie samen, de kleinkinderen of een huisdier!
 • Raakt jouw vader wel eens zijn sleutels kwijt? Misschien help het als hij een stoere leren mand krijgt om zijn sleutels in op te bergen. (de manden zijn ook heel leuk om een plantje in te zetten)
 • Geef een mooie houten kaart met standaard van zijn favoriete stad.
 • Een setje mooie leren of vilten kaarsenhouders om meer sfeer op zijn kanntoor te creëren.

Zie je wel dat het niet zo lastig is dan je dacht? Net als met Moederdag heb ik een speciale pagina gemaakt met alle leuke Vaderdag tips. Stel jullie kunnen niet samen zijn door omstandigheden is het ook mogelijk om jouw gekozen cadeau gelijk naar je vader te laten versturen

Klik hier om naar de speciale Vaderdagpagina te gaan.

vaderdag cadeau

Orderchamp , 02-06-2020

Orderchamp vindt wholesale opnieuw uit.  Maar wat is ‘wholesale’?  Wholesale betekent eigenlijk gewoon groothandel. In deze digitale groothandel verbinden ze zelfstandige retailers en merken met elkaar. De retailers kunnen de producten van deze merken inkopen om weer in hun eigen winkel online of offline verkopen. AIYMES is sinds kort één van de merken die je via Orderchamp kan inkopen! Link in Bio

Momenteel kan je maar een gedeelte van de collectie van AIYMES inkopen via dit kanaal, omdat de ik destijds de prijzen niet op wholesale heb berekent. Dat zorgt ervoor dat ik de keuze had de prijzen omhoog te doen of om maar een gedeelte van mijn collectie te verkopen via orderchamp. Ik heb voor de tweede optie gekozen, omdat anders sommige prijzen heel drastisch omhoog hadden gemoeten. Vanaf nu ga ik hier natuurlijk wel rekening mee houden!

Heb jij een winkel waar je AIYMES wilt verkopen?
Via deze link kan je gelijk beginnen met inkopen bij AIYMES: https://www.orderchamp.com/nl/store/aiymes/signup

Staan de producten die jij graag zou willen verkopen niet op Orderchamp? Neem dan contact met mij op via info@aiymes.nl.
Klik hier om alle vazen te bekijken

 

Wat kost de meeste tijd? , 25-05-2020

De meeste tijd besteed ik aan het ontwerpen en maken van de producten. Het is ook het leukste om te doen, dus vind ik dit zeker geen straf. Elke product wordt gemaakt met behulp van een lasersnijder. Sommige producten nemen meer tijd in de laser in beslag dan andere. Graveren duurt bijvoorbeeld langer dan snijden. Daarom duurt het graveren van foto’s de meeste tijd in de laser. De laser gaat bij het graveren van foto’s millimeter voor millimeter over het materiaal. Het is altijd fascinerend om de te zien hoe de laser de foto langzaam op het hout zet.

Andere producten worden na het uitsnijden in de laser nog met de hand in elkaar gezet door mij. Zoals de lampen, vazen, kaarsen, manden en houten dieren. Voordat ik dit doe maak ik alle onderdelen schoon. Het product dat de meeste tijd kost om in elkaar te zetten is op het moment de houten teckel. De teckel bestaat uit ongeveer 72 verschillende onderdelen die ik één voor één op elkaar plak. Het lastigste is het hele dunne staartje. Op mijn social media plaats ik regelmatig filmpjes waar je kan zien hoe ik een product in elkaar zet. Deze filmpjes heb ik wat versneld. Helaas ben ik in het echt nog niet zo snel.

Klik hier voor de Houten TeckelKlik hier voor het graveren van foto's in hout & Klik hier om de manden eens beter te bekijken

 

Handwerkmarkt & het goede doel KWF kankerbestrijding , 13-05-2020

Handwerken voor het goed doel! Handwerkmarkt heeft een nieuwe concept bedacht waardoor je op een makkelijke manier een klein bedrijfje steunt én tegelijkertijd kan bijdragen aan een goed doel. Ik heb een kleine selectie van 4 producten. Twee houten dieren: Cat en Teckel. En ook de okoumé Trapeze Tafellamp en het pools grenen Heart Vaasje staan hier te koop. Bij elke bestelling wordt er automatisch een bedrag geschonken aan het goede doel KWF kankerbestrijding. 

Handwermarkt is opgericht door Nicole. Naarmate Nicole ouder werd, verschoof het uiten van haar creativiteit meer naar de achtergrond door de focus op school, studie en werk. De enige momenten dat ze weer helemaal haar ei kwijt kon, was als ze voor familie of vrienden een uniek, handgemaakt cadeau in elkaar knutselde om met een klein gebaar te laten zien hoe veel ze om diegene gaf. Dat Nicole nu het werken met haar handen en hoofd mag combineren voor Handwerkmarkt is voor haar daarom een enorm cadeau.

Als je op zoek bent naar een mooi cadeau en ook wilt bijdragen aan een goed doel kijk dan eens op de site www.handwerkmarkt.nl. Vind je dit ook z'n goed initiatief?

Handwerkmarkt & KWF

 

Unieke moederdag cadeautjes , 30-04-2020

Verras je moeder, bonusmoeder, oppasmoeder en alle andere moeders in jouw leven met een leuk cadeau voor moederdag! Kies voor een persoonlijk cadeau en laat jouw tekening of tekst graveren op een 'hartje vol liefde'. Na de bestelling krijg je de template in je mail. Print deze uit en ga aan de slag. Ben je klaar? Scan je kunstwerk in en stuur deze terug naar mij samen met je ordernummer. Nu ga ik voor je aan de slag: het hartje graveren, inpakken en opsturen naar jou zodat je het persoonlijk kan geven of gelijk naar jouw lieve moeder. 

Houdt jouw moeder van bloemen? Kies dan voor een leuk vaasje. Kan je helemaal niet kiezen? Dan zijn er ook cadeaubonnen beschikbaar. Je moeder kan dan zelf haar cadeautje uitkiezen. De cadeaubonnen zijn alleen online op www.aiymes.nl geldig. Waar ga jij je moeder mee verrassen?

De speciale pagina voro moederdag is helaas weg, maar klik hier voor het 'Hartje vol liefde'klik hier voor het Harten vaasje en klik hier voor de leuke leren waxinhouders te bekijken

 

Nieuwe winkel: VANDEMAKER , 17-04-2020

Het is officieel! AIYMES is nu ook te koop bij VANDEMAKER in Tilburg. Het pakket was net voor het paasweekend aangekomen in de winkel. Woon je in Tilburg en ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor jezelf of een ander? Dan moet je hier echt langsgaan! Door de huidige situatie hebben ze wel aangepaste openingstijden, dus let daar even op.

De winkel is van Suuz en Ellen. Ze noemen de winkel een creatieve concept store gevuld met design, ambacht en kunst. Eerlijk, echt en origineel .. gevonden bij 'de maker'. Ze zitten met hun winkel midden in het centrum. Kijk voor het precieze adres bij mijn verkooppunten of via de website van VANDEMAKER: www.vandemaker.store.  Ga jij binnenkort even snuffelen?

 

Hoe ben ik tot mijn visie voor AIYMES gekomen? , 26-03-2020

Waarom alleen duurzame en natuurlijke materialen? Ten eerste vind ik natuurlijke producten gewoon heel mooi. Bij een duurzame levensstijl denk je al vaak aan een zuiniger, groener leven of wonen terwijl je ook absoluut met je interieur duurzaam kunt omgaan. Door te kiezen voor duurzame producten kun je een steentje bijdragen aan een beter milieu.

Toen ik mijn bedrijf begon heb ik goed nagedacht over de voor- en nadelen van werken met duurzame materialen. Het grootste nadeel is dat deze materialen meestal wel een stukje duurder zijn dan de ‘normale’ materialen en dat ze soms lastig te vinden zijn. Uiteindelijk dacht ik: Waarom zou ik gebruik maken van leer dat met chroom wordt bewerkt als er ook een natuurlijk alternatief bestaat? Het leer wat ik gebruik kan beschadigd zijn met littekens, maar dit geeft het leer juist meer karakter!

Ik heb bewust gekozen om alleen met natuurlijk en duurzame materialen te werken, omdat deze materialen een toegevoegde waarde geven aan de producten door hun eigen verhaal.

Naast alle materialen die ik op het moment gebruik in mijn producten ben ik ook bezig mijn eigen duurzame materiaal te ontwikkel: een biobased plaatmateriaal. Deze hoop ik snel aan mijn collectie materialen toe te voegen in de webshop.

Het inpakken van de producten probeer ik ook op een bewuste manier te doen. Helaas is er soms wel bubbeltjesplastic nodig, maar voor de rest pak ik de producten in met restmateriaal uit de drukkerij. Deze drukkerij zit in hetzelfde pand waar ik met mijn bedrijf een ruimte heb.  Ik gebruik het papier dat overblijft op de papierrollen van het drukken van kranten. Zo wordt het nog één keer extra gebruikt voordat het gerecycled wordt.

Klik hier om meer te lezen over de verschillende duurzame materialen

 

De paashaas is onderweg , 09-03-2020

Zondag 12 april is het weer Pasen. Pasen is een Christelijk feest en heeft verschillende tradities: de paasvuren, de toespraak van de paus en de paashaas. Maar wat heeft Pasen dan precies met de paashaas te maken? Het zou een verzonnen ritueel zijn om de kinderen te vermaken.

Ik heb Pasen altijd heel leuk gevonden. Het paasontbijt waar alles versierd is tot en met de beschilderde eieren toe. Met daarna het zoeken van paaseieren in de tuin. We waren er alleen niet zo goed in want we vonden regelmatig oude paaseieren. Met deze tradities in gedacht heb ik een paascollectie ontworpen. Leuke houders om de eieren om te plaatsen, servetringen om de gedekte tafel nog iets extra’s te geven en konijnen en schapen om de rest van de tafel of het huis te decoreren. Wil je geen chocolade eieren verstoppen? Doe dan gezond en verstop de mini Bunny’s!

Tip: Teken op de eieren een snaveltje en twee ogen om echte kippetjes te maken.

 

GOODHOUT meets AIYMES , 20-02-2020

Bijna een jaar heb ik hier mijn eerste blog geschreven over mijn samenwerking met GOODHOUT. GOODHOUT is een prachtig materiaal. Het is duurzaam geproduceerd, nieuw vervaardigd hout gemaakt van kokosafval. Vorig jaar heb ik voor hun een Triangle tafellamp gemaakt die ze op Material District 2019 geëxposeerd hebben. Sinds toen is het ontwerp van de Triangle Tafellamp wel verbeterd. 

Een tijd geleden kwamen ze met de vraag of ik meer lampen voor hun kon maken. Nu wilde ze graag de Triangle, Trapeze en Dodecahedron Tafellamp. Naast verlichting wilde ze ook graag een klein rendiertje en wat panelen laten graveren. Natuurlijk is dat mogelijk! Na wat testen in de laser met hun materiaal ben ik aan de slag gegaan. Ze gaan de producten gebruiken op beurzen en tijdens afspraken met potentiele klanten.

Op het moment zijn ze nog bezig om het materiaal te perfectioneren, maar als de 3 mm dikte op de markt komt zou ik het graag in mijn collectie opnemen. 

www.goodhout.com

Wil je z'n mooie lamp maar dan in Pools grenen of Okoume klik hier

 

Het circulair relatiegeschenk voor en van de Provincie Noord-Holland , 06-02-2020

Gisteren was het zover: de presentatie voor de jury van de Provincie Noord-Holland. Het begon vroeg en om zeker te weten dat ik op tijd was had ik gekozen voor een overnachting in Haarlem. Om half 9 werden we verwacht op locatie en na de introductie en voorstelronde van de jury mochten we presenteren. Er waren in totaal 7 pitches met allemaal ideeën voor het relatiegeschenk en elke pitch mocht maximaal 5 minuten duren.

In deze 5 minuten vertelde ik wat de link was tussen mijn product en Noord-Holland, hoe duurzaam en circulair het product was en natuurlijk wat mijn producten waren.

Het plaatmateriaal is een combinatie van een biobased plastic en grote vezels uit een agrarische reststroom of afkomstig van onkruid, waardoor er minder wordt weggegooid. Het biobased plastic wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen zoals mais of suikerriet. Het plaatmateriaal krijgt een esthetisch effect door herkenbare vezels in een zo transparant mogelijke plaat te verwerken.

Elke plaat is uniek, dit maakt elk product ook uniek. Door grotere vezels in plaats van fijngemalen vezels te gebruiken, is het materiaal voor consumenten herkenbaar en aantrekkelijker. Dit zorgt ervoor dat het gesprek over dit product en materiaal begint.

Voor de provincie heb ik uiteindelijk 3 soorten geschikte vezels geselecteerd. De eerste geselecteerde vezel komt van de bloemen van de Japanse duizendknoop. De Japanse duizendknoop is een onkruid dat moeilijk te bestrijden is. Als tweede is er gekozen om uienschillen in het biobased plaatmateriaal te verwerken, omdat deze een mooi effect geven aan het materiaal. Als laatste is er gekozen voor bloembolschillen, omdat deze in Noord-Holland veel verbouwd worden.

Ik had meerdere ontwerpen meegenomen en op elk ontwerp kon het logo van de provincie gegraveerd worden. Na overleg van de jury kwam ze met het verlossende woord. Ze wilde 4 producten inkopen en als derde werd AIYMES genoemd! Ze willen graag de vaas inkopen mits deze iets groter wordt. Geen probleem natuurlijk. Ze vonden het mooi dat de vezels goed zichtbaar waren in het materiaal en deze de provincie goed vertegenwoordigde. De andere 3 producten waren: koffie kopjes gemaakt met klei uit de provincie, sjaals gebreid met een eigen ontworpen machine die werkte doormiddel van wind en als laatste vogelhuisjes gemaakt van afvalhout van een houthandel uit de provincie.

Artikel over de challenge door Noord-Holland: www.Noord-holland.nl/actueel 

Arikel over de challenge door Starthubs: starthubs.co/news/Winnaars

 

Valentijnsdag , 05-02-2020

Al sinds de 15de eeuw wordt Valentijnsdag gevierd. De oudste nog bestaande Valentijn liefdesverklaring die nog bestaat komt uit de 15de eeuw. Het is dus niet verzonnen door bloemisten, chocolaterieën en makers van Valentijnskaarten.

Voor mij is Valentijnsdag een dag dat je iets leuks gaat doen. Of dat nou je partner, vrienden of familie is. Natuurlijk heb ik ook een kleine Valentijnsdag collectie gemaakt. Dit zijn gewoon kleine cadeautjes waar je heel blij van wordt!

 

It all starts with  a dream: mijn eigen webshop , 30-01-2020

Op 24 november 2018 is mijn webshop AIYMES online gegaan, maar het avontuur was al veel eerder gestart. In 2017 ben ik afgestudeerd aan het AKV St. Joost in Breda. Dit is een kunstacademie waar ik de richting Ruimtelijk Ontwerp heb gevolgd. Als snel kwam ik tijdens de studie erachter dat ik niet de architectuur kant maar de kleinere product kant van het ontwerpen het interessantst vond.

Zo ontstond AIYMES...

Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met een lederen lijn bestaande uit een vloerkleed, wandkleed en een tas voor een bestaande opdrachtgever. Ook had ik een transformeerbare houten lamp ontwikkeld uit een eigen vormgegeven opdracht.

Na het afstuderen bij het AKV St. Joost is er een jaarlijkse eindexpositie waar alle afgestudeerde hun werk tentoon stellen. Tijdens deze expositie ben ik benaderd door het CoE BBE of ik interesse had om mijn lamp verder te ontwikkelen naar een biobased versie. De opdrachtgevers van de Natuurleer opdracht waren ook heel enthousiast over de productlijn en vroegen mij of ik interesse had om in de toekomst met hun verder samen te werken. Naast deze twee geweldige voorstellen kreeg ik veel enthousiaste reacties van mensen die de expositie bezochten gedurende de week.     

Toch heb ik pas een hele tijd later besloten om mijn eigen ontwerpbedrijf op te zetten. Mijn plan was eerst bij een bedrijf meer ervaring op te doen, maar ik vond niet het juiste bedrijf waar ik aan de slag kon.

Ik ben in het diepe gesprongen en heb ik  AIYMES opgericht toen ik de kans kreeg te investeren in een lasersnijder. Ik begon met samenwerken met mijn eerst opdrachtgeefsters van het Natuurleer, het CoE BBE en begon mijn eerste productlijn te ontwerpen. Hieruit volgde dat een tijdje later de digitale deuren van mijn webwinkel zich opende!

 

Het jaar 2019 van AIYMES , 07-01-2020

Happy New Year! Weer een nieuw jaar waarin ik veel nieuwe plannen heb. Dit vind ik een mooi moment om even terug te kijken wat er allemaal is gebeurd in 2019. We beginnen natuurlijk bij het begin…

 • 14 maart: Eerste versie van Triangle Tafellamp door samenwerking met Goudhout op Material District in Ahoy Rotterdam.
 • 11 april: Producten voor het eerst te koop in een winkel: Conceptstore Villa 8 in Borne
 • 18 april: Deelnemer Natural Fibertastic in Bergen op Zoom met mijn biobased materiaal dat nog steeds in ontwikkeling is
 • 5 tot en met 10 mei: Innovation Biocamp 2019 in Hoeven om te werken aan mijn bedrijf in plaats van in mijn bedrijf met meerdere biobased ondernemers
 • 11 juni: Producten te koop op www.abeltosh.nl
 • 23 juli: Producten te koop op www.etsy.nl
 • 22 augustus: Producten te koop in Winkeltje vol winkeltjes in Utrecht
 • 29 augustus: Producten te koop in De nieuwe winkel in Breda
 • 1 oktober: Positief nieuws gekregen over de Circulair relatiegeschenk Provincie Noord-Holland challenge,
 • 9 oktober: Producten tijdelijk te koop bij de Kleine Vink in Breda
 • 10 oktober: Eerste kerstcollectie online
 • 21 november: Eerste publicatie in een magazine: GOOISCH
 • 22 november: Producten te koop bij Conceptstore Een en Twintig in Den Bosch
 • 7 december: Eerste markt: KerstSTEKtakel op STEK in Breda
 • 14 december: Loterij Stichting Phéron waar onder andere mijn gesponsorde producten verloot worden om geld op te halen
 • 14 december: Opening de 2 maanden durende ExpositieSoft Dedication bij LocHal In Tilburg waar shopper Teteringen tentoongesteld is
 • 15 december: Een paar producten zitten in Little Box December
 • 20 december: Goedkeuring gekregen van Webwinkelkeur
 • 22 december: Eerste SWAN Market in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam

Naast deze gebeurtenissen heb ik ook heel leuk samengewerkt met bloggers in 2019 zoals Huisje Boompje Blogje, Eemsstorys, A cup of Happines, tgnd.media, Huisje in Drenthe en Goodmoodmama. Door het hele jaar is de productlijn natuurlijk ook uitgebreid en ben ik nog steeds mijn biobased materiaal aan het ontwikkelen. Daarnaast heb ik ook veel mensen blij kunnen maken met maatwerk met de lasersnijder. 2019 was een mooi jaar maar 2020 wordt nog veel drukker, groter en leuker. Let's go!

 

 

Littlebox , 14-12-2019

Op 14 december zat onder andere AIYMES in de Littlebox van december. Littlebox was een uniek concept waarbij je maandelijks mooie producten voor in huis ontvangt. Hun doel was zeker niet om een huis volledig te veranderen, maar om je huis door middel van kleine toevoegingen net dat extra beetje sfeer te geven. Ze stelden de box zo samen dat het in ieder interieur paste. Ik praat in verleden tijd omdat deze Littlebox voorlopig de laatste was die ze verzenden. Ik hoop dat in de toekomst dit concept weer wordt opgepakt door de huidige eigenaars of toekomstige nieuwe eigenaren.

Andere bedrijfjes die je in deze box kon vinden waren: BBTT Design, Happy Handmade Living en MrsBLOOM

Voor meer informatie op www.little-box.nl

Linkse foto gemaakt door: @nnb.at.home

 

Swan Market - Van Nelle Fabriek Rotterdam , 22-12-2019

Gisteren stond op mijn tweede markt. Dit keer op de Swan Market in Rotterdam. Het vond plaats in de Van Nelle Fabriek. Deze oude fabriek geldt als het voornaamste industriële monument in Nederland en werd in 2014 verklaard tot UNESCO werelderfgoed. Het was zeker een mooie locatie om te staan.

Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Handgemaakte sieraden, fashion, accessoires, vintage, design & kids items. Op deze markt vind je het allemaal. Naast al deze leuke stands waar je kan shoppen zijn er ook kramen met heerlijke eten van englisch pies tot en met kokosmakronen. 

Dit was mijn eerste keer op Swan en het liep niet zo goed als ik had gehoopt, maar we geven niet op! Volgend jaar ga ik gewoon weer op een Swan Market staan in een andere stad met weer andere producten. Van elke markt leer je weer iets nieuws en op elke markt komen ook weer andere mensen. Ik was ook niet alleen, maar samen met mijn schoonzus Esmee. Samen in onze kersttruien en een thermoskan met thee hebben we ons zeker goed vermaakt. Tot volgens jaar Swan!

Wil je ook een keer de Swan Market bezoeken als maker of als bezoeker? Kijk voor meer informatie op www.swanmarket.nl

 

Webwinkelkeur , 20-12-2019

Vanaf vandaag is www.aiymes.nl goedgekeurd door Webwinkelkeur! Webwinkelkeur is een keurmerk en reviewsysteem in één. Na wat veranderingen op de site ben ik dan eindelijk goedgekeurd. Vanaf nu krijg je na elke bestelling automatisch een mail of je een beoordeling wilt schrijven. Dit is natuurlijk helemaal vrijblijvend!

Ik ben heel erg benieuwd hoe mensen mijn webwinkel en producten gaan beoordelen. Het is eigenlijk toch best spannend. Ik hoop dat de webshop met dit keurmerk meer betrouwbaar overkomt. Heb je afgelopen jaar een bestelling gedaan online of een producten gekocht op een markt? En wil je nog graag een review schrijven? Dat kan! Ga naar www.webwinkelkeur.nl/webshop/AIYMES_1207371 of klik in de webwinkel op het webwinkelkeurmerk onderaan en schrijf bij reviews je beoordeling. Alvast heel erg bedankt!

 

Expositie Soft Dedication - LocHal Tilburg, 14-12-2019

In de expositieruimte in de LocHal biedt Kunstloc Brabant inspirerende kunstenaars en initiatieven een podium. Soft Dedication is een tentoonstelling over kunst en textiel.

Kunstloc Brabant nodigde de kunstenaars Marjan van der Heijden en Cécile Verwaaijen uit om hun liefde voor dit materiaal zichtbaar te maken in een tentoonstelling. Naast het tonen van eigen werk kozen ze voor kunstenaars Marloes Vreeswijk, Crystal Gregory, Elke Lutgerink en Barbara Polderman.

Cécile Verwaaijen en Marjan van der Heijden hadden ook een oproep geplaatst op facebook om je mooiste en dierbaarste werk in te leveren. De gekozen werken zouden op een speciale wand gezamenlijk worden geëxposeerd.  Ik had 'Shopper Teteringen' ingediend voor deze wand.

Shopper Teteringen heb ik oorspronkelijk gemaakt in opdracht voor de Design Expo Langstraat Revisited. Tijdens deze expositie was er ook een veiling, waar helaas op deze tas niet geboden werd. Achteraf gezien ben ik blij dat deze tas niet verkocht is, omdat 'Shopper Teteringen' de eerste tas was die ik na mijn afstuderen gemaakt heb en het begin was van mijn eigen bedrijf. Deze tas zal altijd speciaal blijven.

Wil je deze tas en de andere deelnemers van de exposite bewonderen? De expositie is tot en met 16 februari open in de locHal in Tilburg. Voor meer informatie kijk op www.kunstlocbrabant.nl/agenda/expositie-soft-dedication

 

KerstSTEKtakel - Stek Breda, 07-12-2019

December is een maand vol met ''eerste keren''. Na mijn eerste Magazine heb ik afgelopen weekend ook op mijn eerste markt gestaan en er was voor de eerste keer iemand die mijn producten herkende uit De nieuwe winkel van Breda. 

Het was een zeer geslaagde dag! Naast de leuke sfeer, vriendelijke mensen en het verkopen van producten heb ik ook veel feedback en nieuwe ideeën gekregen voor de kerstcollectie van volgend jaar. De dagen voor de markt was het constant aan het regenen, maar gelukkig was het op de dag zelf droog. Wel was het deze dag best koud dus ik had veel lagen aan en een hele grote thermoskan meegenomen.

De markt was op het terrein van STEK. STEK is een broedplaats voor creatieve ondernemers. Ze bieden de ondernemers de ruimte en vrijheid om te experimenteren en ontwikkelen. Ze geloven dat vrijheid in ondernemerschap ruimte creëert voor innovatie en creativiteit. Voor meer informatie kijk op www.stekbreda.nl

Ik stond deze dag er niet alleen voor. Ik stond gezellig met mijn vriend naar mijn broer en schoonzus met hun nieuwe bedrijf Mywavy. Binnenkort komt hun nieuwe webshop online, maar voor nu kan je ze als volgen op Instagram @mywavy_com

Vind de rendieren hier

 

Magazine Gooisch, 21-11-2019

Het is een feit! Mijn eerste publicatie in een magazine! 

Heerlijk nazomeren met de nieuwe editie van GOOISCH. Deze editie staat vol met openhartige interviews, gooische modetips en de laatste lifestyle- en interieurtrends. Niet alleen in het gooi leven ze gooisch. AIYMES wordt genoemd in de Lifestyle rubriek van dit blad. Het vaasje is in al zijn eenvoud een toevoeging aan elk interieur. De minimalistisch vaasjes maken elke bloem speciaal.

Bestel het tijdschrift online of koop hem bij onder andere Bruna, Albert Heijn en de Jumbo. Voor meer informatie kijk op www.gooisch.nl 

Klik hier voor het triangle vaasje

 

Black Friday, 25-11-2019

De dag na Thanksgiving dat iedereen cadeautjes gaat kopen voordat de drukke decembermaand begint. Meestal heb je deze dag, of zelf langer, overal de grootste kortingen en acties. Op de radio en op social media kom je het nu al overal tegen.  

Ik heb besloten dit jaar niet mee te doen met alle kortingen en uitverkoop. Ik produceer bewust mijn producten. Ik werk met uitsluitend duurzame materialen en eerlijke prijzen. Wel heb ik besloten dat je op Black Friday tot en met Cyber Monday bij elke bestelling een GRATIS cadeautje ontvangt.

Wil jij je laten verrassen? Bestel dan van 29 november tot en met 2 december jouw favoriete product op www.aiymes.nl

 

Een en twintig - Den Bosch, 22-11-2019

Deze winkel is van Myrthe. Na 3 jaar te hebben gewerkt aan haar eigen merk heeft ze in Oktober 2016 een fysieke winkel geopend in Den Bosch. Bij Eenentwintig vind je producten van meer dan 40 andere Nederlandse ontwerpers. Unieke producten, geen grote designmerken maar kleine ondernemers die unieke producten maken in kleine oplage. Naast woonaccessoires wordt er ook kleding, tassen, sieraden, stationery en andere lifestyleproducten verkocht. Hier vind je vanaf 23 november 2019 ook producten van AIYMES.

Je vindt Eenentwintig in de Snellestraat op nummer 29a in Den Bosch. Voor meer informatie kijk op www.room21.nl

Meer vaasjes vind je hier in de webshop

 

New product - Skyline, 11-11-2019

Wat is jouw favoriete stad? Waar woon je? Waar heb je gestudeerd? In welke stad heb jij de mooiste herineringen?

Laat nu jouw favoriete stad tot leven komen met deze laser gesneden en gegraveerde skyline. Het kaartje is gemaakt van Peren fineer en is maar 1 mm dik. Door het stomen van dit hout komt er een gelijkmatig licht tot donkerrode kleur. Het kaartje wordt geleverd met een houten standaard waardoor je het gemakkelijk neer kan zetten. Ideaal als decoratie en als cadeautje!

Shop de skyline nu!

 

Kerstcollectie 2019, 10-10-2019

Kerst vind ik één van de mooiste tijd van het jaar. Buiten is het koud, het wordt vroeg donker en de hele stad wordt versierd met lampjes. Thuis versier ik ook heel mijn woning met lampjes en decoratie. Ik kan niet wachten tot ik mag beginnen met versieren! 

Het is de eerste keer dat ik ook een eigen kerstcollectie heb gemaakt: Houten rendieren, Houten kerstbomen, Vilten kerstbomen, Kersterren en Servetringen. Alle producten worden net als alle andere producten met de hand gemaakt en gecontroleerd door mij.

In december zal ik ook voor het eerst te vinden zijn op twee markten! Nieuwsgierig? Houd dan mijn social media en website goed in de gaten.

 

De kleine Vink - Breda, 09-10-2019

Ik woon zelf in Breda, maar was al een tijd niet in de boschstraat geweest. Totdat De kleine vink op mijn pad kwam. De Kleine Vink is een heel leuk klein winkeltje in de Boschstraat van Breda. Hier kan je kleding, tasssen en interieurproducten vinden. De kleine vink is onderdeel van ONS label Breda. ONS label Breda is een plek waar mensen hun talenten kunnen herontdekken. Ze bieden leer- en werkplekken aan een mix van medewerkers. Kenmerken van de kleine vink zijn: kwaliteit, duurzaam, hergebruik, lokaal, creëren werk & werkgelegenheid. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de onderneming op www.dekleinevink.nu of op www.onslabelbreda.nl

 

Stichting Phéron Loterij, 07-10-2019

Stichting Phéron helpt ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen bij het verlies en afscheid van hun baby. Jaarijk overlijden er voor, tijdens of na de bevalling, gemiddeld 5 baby's per dag in Nederland. Door hulp te bieden in het nazorg traject komt er meer ruimte voor personen om zich echt te focussen op datgene wat telt, tijd met hun baby doorbrengen. Ervaring leert dat tastbare herinneringen ouders en naasten kunnen helpen, nu en in een later stadium. De Phéron Memory Box helpt om fijne nazorg te geven en biedt ouders de mogelijkheid om op een zachte, intuïtieve wijze tastbare herinneringen te maken. 

Elk jaar heeft Stichting Phéron een loterij. De lootjes zijn te koop vanaf 1 november voor €1 per stuk. De trekking zal plaatsvinden op 14 december 2019. Dit jaar zal ik namens AIYMES ook producten doneren voor deze loterij. Doe jij ook mee met de loterij? 

Link website: www.stichtingpheron.nl/

Link trekking loterij: www.facebook.com/trekkingloterijstichtpheron
 

 

Nieuw materiaal - Vilt, 03-10-2019

Het vilt wat in de producten wordt gebruikt is een initiatief van i-did. Dit bedrijf heb ik leren kennen op Material District Rotterdam. 

De industrie maakt van afgewaardeerd textiel poetslappen, isolatiemateriaal voor de auto-industrie en verhuisdekens. Maar i-did vond dat dit anders kon en ontwikkelde in 2014 design vilt. Het is en blijft een gerecycled product, dus geen enkele batch vilt is precies hetzelfde en soms geldt ook op=op. Het groene vilt, Defense green, is gemaakt van oude uniformen van defensie en het witte vilt, Care white, is gemaakt van oude uniformen van het ziekenhuis. Ik vind het een mooie toevoeging aan de huidige materialen collectie. Het materiaal is duurzaam, uniek en mooi. 

Lees hier meer over elk verhaal acher elk materiaal

 

Circulair relatiegeschenk Provincie Noord-Holland challenge, 01-10-2019

De provincie Noord-Holland wil in 2050 volledig circulair zijn. Eén van de manieren waarop de Provincie dat doen is door circulair in te kopen. Ze willen de huidige relatiegeschenken gaan vervangen door circulaire. Ik heb met AIYMES meegedaan aan deze challenge. Ik ben al een tijd bezig met het ontwikkelen van een biobased plaatmateriaal bestaande uit PLA (plastic gemaakt uit suikers) en grote herkenbare vezels. Met dit materiaal heb ik al een paar prototypes kunnen maken en meegedaan aan de challenge. Er waren in totaal 63 inschrijvingen en ik ben 1 van de 8 deelnemers die door zijn naar de volgende ronde!! 

Ik heb 23 oktober mijn gesprek met de provincie en zal ik daarna een ontwikkelingsbudget krijgen om het materiaal en de producten verder te ontwikkelen. Tot nu toe heb ik grote vezels gebruikt die een esthetisch effect hadden, maar niet plaatsgebonden. Voor de provincie zal ik een reststroom uit Noord-Holland in het materiaal gaan verwerken. 

Uiteindelijk is in week 6 van 2020 is de uiteindelijke presentatie van alle producten en zal er een definitieve selectie gaan plaatsvinden. Ik heb heel veel zin om het materiaal verder te gaan ontwikkelen voor Noord-Holland en voor mijn eigen webshop!

 

A cup of Happiness, 14-09-2019

In het dagelijkse leven is Marcelina juf en ondernemer. Als hobby blogt Marcelina op acupofhappiness. Ze blogt over reizen, lifestyle, creativiteit en schrijft ook persoonlijke artikelen. In haar blog van 14 september 2019 licht ze jonge ondernemers uit zoals ik. Het is zeker een aanrader om haar blog te lezen. Misschien kom je nog een uniek item tegen. Marcelina is zelf ook onderneemster en weet hoe lastig het is met de vele webshops en concurrentie. Op deze manier wilt ze de jong ondernemers even in het zonnetje zetten.

Link naar het artikel: www.acupofhappiness.nl

 

Winkel vol winkeltjes - Utrecht, 22-08-2019

Winkel vol winkeltjes is een conceptstore gelegen in Utrecht. De tot het plafon reikende ladderkasten zijn gevuld met bijzondere en unieke producten van allerlei kleine onafhankelijke merken. Veel worden net als mijn producten met de hand gemaakt en dat maakt het unieke eigentijdse cadeaus voor jong en oud. Eigenaresse Sylvia helpt je graag. Nieuwsgierig naar mijn producten en die van de andere ondernemers? Voor meer informatie kijk op www.winkelvolwinkeltjes.nl

 

New product - Waxinehouder small & Waxinehouder large, 21-08-2019

Er zijn weer nieuwe producten beschikbaar in de webshop. Geef je huis meer sfeer met de verschillende kleuren leren waxinehouders. Elke houder wordt nadat het uit de laser snijder komt met de hand in elkaar gezet door middel van de zigzazgsteek, de kruisteek of de rijgsteek. Daarna wordt er ook een kaars aan toegevoegd. Nadat de kaars opgebrand is kan je zelf een nieuw kaarsje plaatsen in de houder.

De waxinehouder zijn gemaakt van natuurleer. Natuurleer komt van koeien uit de natuur. Het leer kan daarom littekens bevatten. Het leer is op een natuurlijke manier gelooid en bevat daarom geen lood.

Binnenkort komen er ook manden in de webshop! Deze worden op dezelfde manier in elkaar gezet. 

Shop nu de kaarsen in verschillende kleuren

 

Etsy

Etsy koppelt mensen die op zoek zijn naar unieke handgemaakte producten aan verkopers uit de hele wereld. Wanneer je op www.etsy.com winkelt, kan je kiezen uit miljoenen handgemaakte en vintage items die door miljoenen zelfstandige verkopers gemaakt of verzameld zijn. Ik ben nu ook één van die verkopers. Op deze manier wil ik mijn producten ook wereldwijd aanbieden. 

Mijn plan is om ooit wereldwijd mijn producten te gaan verkopen in fysieke winkels. Maar voor nu begin ik met Nederland. 

 

Huisje Boompje Blogje

De blog van Huisje Boompje Blogje is van Stephanie C. Boers. Deze moeder van dochter Vienna en zoontje Gabriel woont samen met Rick in Lemmer. In 2018 heeft Stephanie haar blog gelanceerd, omdat haar grote passie schrijven en fotograferen zijn en met het bloggen komen deze dingen samen. Ze heeft prachtige foto's gemaakt van de producten die ik haar heb opgestuurd: de dodecahedron vaas en een gegraveerde foto van haar twee lieve en ondeugende kinderen. Ze doet vooral wat ze leuk vind en hoopt andere ook enthousiast te maken. Heb je een middag vrij? Ga dan eens lekker zitten, lees haar blogs en laat je inspireren.

Link naar het artikel: www.huisjeboompjeblogje.nl

 

De Nieuwe Winkel - Breda

De Nieuwe Winkel is een conceptstore voor en door creatieve ondernemers! Ondernemers onderling en winkelend publiek met elkaar verbinden, dat is het idee achter De Nieuwe Winkel. Als je een keer gaat shoppen in Breda, moet je hier zeker eens langsgaan. Het is de ideale winkel om originele cadeautjes te halen of om een uniek item voor in je huis te bemachtigen van AIYMES en andere ondernemers. De Nieuwe Winkel is gelegen aan de Tolbrugstraat 24. 

EDIT: AIYMES IS NIET LANGER TE KOOP BIJ DE NIEUWE WINKEL IN BREDA

 

Eemsstorys

Eemy is 21 jarige fashion, beauty en lifestyle blogger uit limburg. Ze heeft een hele mooie blog geschreven over de Cube Tafellamp. Op haar website en social media deelt Eemy prachtige foto's en verhalen van allerlei verschillende producten. 

Link naar artikel: www.eemsstorys.jouwweb.nl

 

Abel & Tosh

Abel & Tosh is het platform voor duurzame design producten. Abel & Tosh focust zich op het verhaal achter de producten. De totstandkoming van een idee en het creatieproces van producten, zijn naar hun mening net zo relevant als het eindresultaat. Ook hebben ze heel mooi  project lopen genaamd 'Skepping'. Abel & Tosh gaat samen met de Zuid-afrikaanse organisatie SAVE volunteering en Hero Holidays de inwoners van Johannesburg Zuid-Afrika helpen om op een creatieve manier af te komen van de enorme berg plastic afval. Ik ben heel trots dat ik met mijn producten tussen alle andere mooie producten van verschillende merken en projecten mag staan op www.abeltosh.com

 

Haal een stukje natuur in huis

Er zijn weer nieuwe producten beschikbaar in de webshop! Round Vaasje, Rectangle Vaasje, Trapeze Vaas en Dodecahedron Vaas. Haal met deze vazen een stukje natuur in huis. Zet ze op tafel, in de vensterbank of geef ze cadeau. Door de glazen vaas en reageerbuisjes kan er ook nog water in. Wel zo handig om de bloemen of stekjes in leven te houden.

Sinds een jaar ben ik fanatiek stekjes verzamelaar. Dit is begonnen met de pannenkoekplant, die ik van mijn lieve vriendinnetjes had gekregen voor mijn verjaardag. De stekjes haal ik van mijn kamerplanten. Nadat ik ze heb laten wortelen in water ruil ik ze weer voor andere stekjes. Er zijn speciale facebookpagina’s waar je je stekjes kunt ruilen. Dit is een leuke manier om je collectie planten uit te breiden.

Het is daarom ook raar dat ik niet eerder vaasjes heb ontworpen. Ik ga deze vaasjes zeker vaak ook zelf gebruiken. De vaas en reageerbuisjes zijn gemakkelijk er uit te halen om ze eventueel schoon te maken. Bij Round vaasje en Rectangle vaasje worden de houten onderdelen uit elkaar verzonden, maar zijn eenvoudig in elkaar te schuiven. Verkrijgbaar in Pools Grenen, Okoumé en de kleine vaasjes ook in het zwart. Ook leuk om als cadeautje te geven.

Klik hier om alle vazen te bekijken

 

Van TRI naar TRIANGLE

Tijdens het afstuderen aan het AKV | St. Joost te Breda kregen we twee opdrachten. De eerste opdracht was een product ontwikkelen voor natuurleer. De andere opdracht moesten we zelf formuleren uit een eigen fascinatie, probleem of vraag.

Ik heb mijn fascinatie voor licht, verandering en geometrische vormen gebruikt om een eigen opdracht te formuleren. Uiteindelijk is TRI ontstaan. TRI is een lamp die je doormiddel van magneten kan vervormen. Door de verschillende patronen ontstaat er een spel van licht en schaduw. Wil je lamp klein of groot? Veel licht of weinig licht? Het kon allemaal.

Op de eindexpositie Boom Pow op de academie werd ik benaderd door het BAC. Ze vroegen mij wat ik er van zou vinden om er een biobased lamp van te maken. Ik vond het een heel interessant voorstel en na veel overleg en nadenken ben ik het traject gestart. Dit materiaal is nog steeds in ontwikkeling.

Omdat ik geen magneten wilde gebruiken in de nieuwe versie van de lamp zat er niets anders op dan de vorm aan te passen. Op deze manier is TRIANGLE ontstaan. Deze lamp is nu al te koop in de webshop in Pools Grenen en Okoumé, maar ik hoop dat snel de versie in het biobased plaatmateriaal gerealiseerd kan worden. Na TRIANGLE heb ik nog meer geometrische lampen en andere producten ontworpen.

 

Materiaal : Leder

Één van de opdrachten tijdens mijn afstuderen aan het AKV | St. Joost was een product te ontwerpen met Natuurleer. Natuurleer is leer van de in de natuur loslopende Nederlandse koe. Deze huiden worden ook natuurlijk gelooid in Nederland, dit maakt het een chroomvrij product. De huiden worden niet gebruikt in de normale leerindustrie, omdat de huiden krassen of littekens kan bevatten. Ik vind juist dat dit meer karakter geeft aan het leer. 

Natuurleer is een initiatief van TLC- Leather. Tijdens mijn afstuderen heb ik veel experimenten gedaan met leer. Uiteindelijk kwam ik met een collectie van een tas, wandkleed en vloerkleed. Ik heb de locaties waar de koeien leven omgezet in patronen. Op de eerste foto kan zie je mijn presentatie tijden de Expositie op school. Elke kleur had een betekenis, zoals bij een landkaart, en alles was in elkaar gezet met de zigzagsteek. Omdat ik nog geen naaiatelier heb kunnen vinden die deze naaisteek kan toepassen op leren producten heb ik mijn ontwerp aangepast voor in deze webshop. Wil je een tas met een eigen patroon? Dat is ook mogelijk! Ik ben van plan nog meer producten te gaan realiseren met dit prachtige leer.

 

Innovation Biocamp 2019 - Hoeven, 18-05-2019

Van 5 tot en met 10 mei vond het Innovation Biocamp plaats in Hotel Bovendonk te Hoeven. Het was een week vol met werken aan mijn bedrijf in plaats van in mijn bedrijf. Er waren sprekers over onder andere value proposition, leiderschap en communicatie. Met als afsluiter op vrijdag een pitch voor investeerders. We verbleven heel de week in Hotel Bovendonk te Hoeven, dit is een prachtige oud klooster. Het is zelfs nog steeds een opleidingcentrum van het Bisdom. Het is zeker een bezoek waard: www.bovendonk.nl. De deelnemende mensen kwamen uit verschillende landen in noord-west Europa met allemaal hun eigen ideeën en startup. Ik heb niet alleen geleerd van de sprekers, maar ook zeker van de andere deelnemende mensen.

 

Project development Bio-based lamp

Nieuwe ontwikkeling

In dit project is duurzaamheid van groot belang en ligt de focus op een restmateriaal nieuw leven geven in een Biobased lamp. Waarom zou een restmateriaal weggooien, omploegen of verbranden als je er ook een biobased esthetisch plaatmateriaal van kan maken? Het biobased plaatmateriaal ben ik zelf aan het ontwikkelen.  Het is een combinatie van PLA met herkenbare vezels uit een agrarische reststroom, zoals kerstboomwortels. PLA is een bioplastic, deze wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals mais of suikerriet. Kerstboomwortels worden massaal met kerst uit grond gehaald en niet meer gebruikt. De eerste platen van dit materiaal zijn een feit! Ik zou graag meer plaatmateriaal ontwikkelen met verschillende grote vezels uit reststrromen.Op het moment ben ik bezig met een producent te vinden die dit materiaal, en andere materialen, met mij verder wil en kan ontwikkelen en produceren. Meer weten? Op www.bac.biobased-applicatiecentra.nl kan je meer lezen 

 

Natural Fibertastic 2019 - Bergen op Zoom, 18-04-2019

Op 18 april vond in het Groot Arsenaal Bergen op Zoom de derde editie plaats van Natural Fibertastic. Een dag met onder andere eenbiobased safari en een innovatiemark vol inspiratie. Met ongeveer 175 nationale en internationale deelnemers. Ik stond zelf ook op de innovatiemarkt met het biobased plaatmateriaal dat ik aan het ontwikkelen ben. Op www.natuurvezelapplicatiecentrum.eu komt binnenkort een korte film over deze interessante dag. Ik ben weer een stap verder gekomen met de zoektoch naar een producent! Volgend jaar ga ik zeker naar de vierde editie van dit evenement.

 

Conceptstore Villa 8 - Borne, 11-04-2019

Na een kleine Road Trip ,van Breda naar Borne, is het een feit! AIYMES is nu ook te koop in een winkel! Kijk op www.villa8.nl of ga langs in winkel. Conceptstore Villa 8 is een hele leuke winkel vol met allerlei verschillende producten, van lampen tot babykleertjes. De winkel is zeker een bezoek waard! In de winkel heb ik onder andere verschillende lasercut lampen staan.

EDIT: AIYMES IS MOMENTEEL NIET MEER TE KOOP BIJ CONCEPTSTORE VILLA 8

 

Cube & Triangle Tafelllampen

Binnenkort komen er nieuwe producten op de webshop! Cube tafellamp en Triangle tafellamp. Beide lampen worden gemaakt in Pools Grenen en Okoumé.  De kleur van Okoumé, rozebruin, is afhankelijk van de grondsoort waarop de boom groeit. En Pools Grenen heeft over het algemeen duidelijke groeiringen. Hierin is het contrast tussen het lichte voorjaarshout en het donker najaarshout goed zichtbaar. 

 

Material District - Ahoy Rotterdam, 14-03-2019

3 dagen, 6 secoren, 140 Exposanten en 250 nieuwe materialen. Material district 2019 is van 12 tot en met 14 maart, dit is de plek waar je Triangle het eerste kan spotten in samenwerking met Goodhout. Goodhout is een duurzaam geproduceerd, nieuw vervaardigd hout gemaakt van kokosafval, dat de markt voorziet van alternatief op basis van bio-based hout. www.goodhout.com

 

 

Project development Bio-based lamp

Op dit moment ben ik een bio-based lamp aan het ontwikkelen. In dit project is duurzaamheid van groot belang en ligt de focus op de materialen. Hiervoor doe ik onderzoek naar verschillende materialen en constructies om mijn ontwerp te realiseren.

 

Project Goodhout

Deze lamp wordt gemaakt in samenwerking met Goodhout. Goodhout is een duurzaam geproduceerd, nieuw vervaardigd hout gemaakt van kokosafval, dat de markt voorziet van alternatief op basis van bio-based hout. Binnenkort meer nieuws waar je deze lamp kan spotten. www.goodhout.com

 

© 2018 - 2022 AIYMES | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel