Vilt
Gerecycled |  Elke kleur heeft een eigen verhaal

 

De industrie maakt van afgewaardeerd textiel poetslappen, isolatiemateriaal voor de autoindustrie en verhuisdekens. Maar waarom zou je het niet recyclen tot een design vilt? De organisatie waar ik het vilt inkoop is hier mee aan de slag gegaan. Het is en blijft wel een gerecycled product, dus geen enkele batch vilt is precies hetzelfde.

 

 

Elke kleur vilt heeft zijn eigen verhaal
Het groene vilt, Defense Green, heeft zijn kleur te dankne aan het feit dat het vilt gemaakt is van de oude legeruniformen van de landmacht. Het witte vilt, Care White, met een zweem aan baby blauw en baby roze krijgt zijn kleur doordat het vilt gemaakt is van oude uniformen uit de zorg. De kleuraccenten komen van kraagjes, manchetten in blauw, roze, groen en lila. Het zwarte vilt, Chalkboard Black, is gemaakt van zwarte fashion items geselecteerd uit de berg verzamelde kleding uit textielcontainers. 

 

Het initiatief I-did
Het vilt dat ik gebruik in de producten is een initiatief van i-didHet overgrote deel van het vilt is gerecyclede textiel, bijgemengd met gerecyclede flinters van petflessen. Om het tot een stevig vilt te maken moeten er helaas nog wel een tweetal materialen toegevoegd worden. Er zit een flinterdun laagje polyester stof onder het vilt dat nodig is om het vilt op te ‘vernaalden’ en er wordt een klein percentage van smeltvezels bijgevoegd om het vilt beter te binden. Uiteraard houden ze de ontwikkelingen scherp in de gaten en stappen ze zo snel als mogelijk over op andere, duurzamere materialen.Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@aiymes.nl

 

© 2018 - 2021 AIYMES | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel