AIYMES staat voor handgemaakte producten gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen.

Bij een duurzame levensstijl denk je al vaak aan een zuiniger, groener leven of wonen, terwijl je ook absoluut met je interieur duurzaam kunt omgaan. Door te kiezen voor duurzame producten kun je een steentje bijdragen aan een beter milieu. Alle producten van AIYMES zijn gemaakt van materialen die niet snel slijten en  milieuvriendelijk zijn geproduceerd. Meer weten over het verhaal achter de materialen die ik gebruik? Lees hieronder verder...

Elk product wordt gemaakt met behulp van een laser snijder. De lasersnijder wordt voorzien van stroom opgewekt door zonnepanelen. De onderdelen worden daarna met de hand gecontroleerd, geschuurd, geplakt, ingepakt en verzonden. De producten worden ontworpen en gemaakt door mij, Amy. Ik ben een Ruimtelijk Ontwerper uit Breda en heb AIYMES opgericht in 2018. In mijn werk ben ik altijd opzoek naar een goede balans tussen functionaliteit, esthethiek. 

Er zijn ook producten die gepersonaliseerd kunnen worden, zoals een eigen locatie op een tas of een eigen foto gegraveerd in hout. Naast het ontwerpen van nieuwe producten, vul ik mijn tijd met het ontwikkelen van mijn eigen materialen. Op het moment zijn dat een biobased plaatmateriaal en het scheppen van papier uit een restroom.

Voor dagelijkse inspiratie & nieuws   Of lees mijn blog

 

 

MATERIALEN

            

Leder

Natuurleer is leer van de in de natuur loslopende Nederlandse koe. Deze huiden worden op een natuurlijk manier gelooid in Nederland, dit maakt het een chroomvrij product. De huiden worden niet gebruikt in de normale leerindustrie, omdat de huiden krassen of littekens kan bevatten. Ik vind juist dat dit meer karakter geeft aan het leer. Natuurleer is een initiatief van TLC- Leather.  De locaties waar de koeien leven heb ik verwerkt in mijn collectie shopper.

Hout

Ik gebruik op het moment vier soorten hout: pools grenen, okoumé, populieren en peren. Pools Grenen heeft duidelijke groeiringen. Je ziet duidelijk de tekening van het lichte voorjaarshout en het donkere najaarshout. Wat okoumé typeert is zijn kleur, rozebruin, deze is afhankelijk van de grondsoort waarop de boom groeit. De Populier is typerend voor het Nederlandse landschap. Het is zacht hout, dit maakt het ideaal om in te graveren. Als laatste houtsoort gebruik ik peren fineer. Door het stomen van dit hout komt er een gelijkmatige rode kleur naar boven. Al het hout wordt gehaald bij een houthandel die geen ijzer in het plaatmateriaal verwerkt.

Biobased Plaatmateriaal

Waarom zou je een restmateriaal weggooien, omploegen of verbranden als je er ook een biobased esthetisch plaatmateriaal van kan maken? Het biobased plaatmateriaal ben ik zelf aan het ontwikkelen.  Het is een combinatie van PLA met herkenbare vezels uit een agrarische reststroom, zoals kerstboomwortels. PLA is een bioplastic, deze wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals mais of suikerriet. Kerstboomwortels worden massaal met kerst uit grond gehaald en niet meer gebruikt. De eerste platen van dit materiaal zijn een feit! Ik zou graag meer plaatmateriaal ontwikkelen met verschillende grote vezels uit reststrromen.Op het moment heb ik een producent gevonden waar ik het materiaal verder mag ontwikkelen. 

Vilt

Het vilt wat in de producten wordt gebruikt is een initiatief van i-did. De industrie maakt van afgewaardeerd textiel poetslappen, isolatiemateriaal voor de autoindustrie en verhuisdekens. Maar i-did vond dat dit anders kon en ontwikkelde in 2014 design vilt. Het is en blijft een gerecycled product, dus geen enkele batch vilt is precies hetzelfde en soms geldt ook op=op. Het groene vilt, Defense green, is gemaakt van oude uniformen van defensie en het witte vilt, Care whit, is gemaakt van oude uniformen van het ziekenhuis.

Papier

Ik ben zelf papier aan het scheppen. Dit maak ik van restmateriaal uit een drukkerij. Daarom komt er elke keer komt er een andere kleur uit. Producten met dit papier zijn in ontwikkeling .

© 2018 - 2020 AIYMES | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel