AIYMES is een eenmanszaak opgericht door mij, Amy. Als je meer wilt weten over het verhaal achter AIYMES klik hier. Benieuwd hoe AIYMES zich ontwikkelt van kleine onderneming tot een bekend Nederlands design merk? Lees hier de stappen die ik onderneem en volg AIYMES op social media voor dagelijkse inspiratie 

            

KerstSTEKtakel - Stek Breda, 07-12-2019

December is een maand vol met ''eerste keren''. Na mijn eerste Magazine heb ik afgelopen weekend ook op mijn eerste markt gestaan. 

Het was een zeer geslaagde dag! Het was ook de eerste keer dat iemand de producten herkende uit De nieuwe winkel van Breda. Naast de leuke sfeer, vriendelijke mensen en het verkopen van producten heb ik ook veel feedback en nieuwe ideeën gekregen voor de kerstcollectie van volgend jaar. De dagen voor de markt was het constant aan het regenen, maar gelukkig was het op de dag zelf droog. Wel was het deze dag best koud dus ik had veel lagen aan en een hele grote thermoskan meegenomen.

De markt was op het terrein van STEK. STEK is een broedplaats voor creatieve ondernemers. Ze bieden de ondernemers de ruimte en vrijheid om te experimenteren en ontwikkelen. Ze geloven dat vrijheid in ondernemerschap ruimte creëert voor innovatie en creativiteit. Voor meer informatie kijk op www.stekbreda.nl

Ik stond deze dag er niet alleen voor. Ik stond gezellig met mijn vriend naar mijn broer en schoonzus met hun nieuwe bedrijf Mywavy. Binnenkort komt hun nieuwe webshop online, maar voor nu kan je ze als volgen op Instagram @mywavy_com

            

Magazine Gooisch, 21-11-2019

Het is een feit! Mijn eerste publicatie in een magazine! 

Heerlijk nazomeren met de nieuwe editie van GOOISCH. Deze editie staat vol met openhartige interviews, gooische modetips en de laatste lifestyle- en interieurtrends. Niet alleen in het gooi leven ze gooisch. AIYMES wordt genoemd in de Lifestyle rubriek van dit blad. Het vaasje is in al zijn eenvoud een toevoeging aan elk interieur. De minimalistisch vaasjes maken elke bloem speciaal.

Bestel het tijdschrift online of koop hem bij onder andere Bruna, Albert Heijn en de Jumbo. Voor meer informatie kijk op www.gooisch.nl 

            

Black Friday, 25-11-2019

De dag na Thanksgiving dat iedereen cadeautjes gaat kopen voordat de drukke decembermaand begint. Meestal heb je deze dag, of zelf langer, overal de grootste kortingen en acties. Op de radio en op social media kom je het nu al overal tegen.  

Ik heb besloten dit jaar niet mee te doen met alle kortingen en uitverkoop. Ik produceer bewust mijn producten. Ik werk met uitsluitend duurzame materialen en eerlijke prijzen. Wel heb ik besloten dat je op Black Friday tot en met Cyber Monday bij elke bestelling een GRATIS cadeautje ontvangt.

Wil jij je laten verrassen? Bestel dan van 29 november tot en met 2 december jouw favoriete product op www.aiymes.nl

            

Een en twintig - Den Bosch, 22-11-2019

Deze winkel is van Myrthe. Na 3 jaar te hebben gewerkt aan haar eigen merk heeft ze in Oktober 2016 een fysieke winkel geopend in Den Bosch. Bij Eenentwintig vind je producten van meer dan 40 andere Nederlandse ontwerpers. Unieke producten, geen grote designmerken maar kleine ondernemers die unieke producten maken in kleine oplage. Naast woonaccessoires wordt er ook kleding, tassen, sieraden, stationery en andere lifestyleproducten verkocht. Hier vind je vanaf 23 november 2019 ook producten van AIYMES.

Je vindt Eenentwintig in de Snellestraat op nummer 29a in Den Bosch. Voor meer informatie kijk op www.room21.nl

            

New product - Skyline, 11-11-2019

Wat is jouw favoriete stad? Waar woon je? Waar heb je gestudeerd? In welke stad heb jij de mooiste herineringen?

Laat nu jouw favoriete stad tot leven komen met deze laser gesneden en gegraveerde skyline. Het kaartje is gemaakt van Peren fineer en is maar 1 mm dik. Door het stomen van dit hout komt er een gelijkmatig licht tot donkerrode kleur. Het kaartje wordt geleverd met een houten standaard waardoor je het gemakkelijk neer kan zetten. Ideaal als decoratie en als cadeautje!

            

Kerstcollectie 2019, 10-10-2019

Kerst vind ik één van de mooiste tijd van het jaar. Buiten is het koud, het wordt vroeg donker en de hele stad wordt versierd met lampjes. Thuis versier ik ook heel mijn woning met lampjes en decoratie. Ik kan niet wachten tot ik mag beginnen met versieren! 

Het is de eerste keer dat ik ook een eigen kerstcollectie heb gemaakt: Houten rendieren, Houten kerstbomen, Vilten kerstbomen, Kersterren en Servetringen. Alle producten worden net als alle andere producten met de hand gemaakt en gecontroleerd door mij.

In december zal ik ook voor het eerst te vinden zijn op twee markten! Nieuwsgierig? Houd dan mijn social media en website goed in de gaten.

            

De kleine Vink - Breda, 09-10-2019

Ik woon zelf in Breda, maar was al een tijd niet in de boschstraat geweest. Totdat De kleine vink op mijn pad kwam. De Kleine Vink is een heel leuk klein winkeltje in de Boschstraat van Breda. Hier kan je kleding, tasssen en interieurproducten vinden. De kleine vink is onderdeel van ONS label Breda. ONS label Breda is een plek waar mensen hun talenten kunnen herontdekken. Ze bieden leer- en werkplekken aan een mix van medewerkers. Kenmerken van de kleine vink zijn: kwaliteit, duurzaam, hergebruik, lokaal, creëren werk & werkgelegenheid. Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de onderneming op www.dekleinevink.nu of op www.onslabelbreda.nl

            

Stichting Phéron Loterij, 07-10-2019

Stichting Phéron helpt ouders en naasten te steunen en in beweging te brengen bij het verlies en afscheid van hun baby. Jaarijk overlijden er voor, tijdens of na de bevalling, gemiddeld 5 baby's per dag in Nederland. Door hulp te bieden in het nazorg traject komt er meer ruimte voor personen om zich echt te focussen op datgene wat telt, tijd met hun baby doorbrengen. Ervaring leert dat tastbare herinneringen ouders en naasten kunnen helpen, nu en in een later stadium. De Phéron Memory Box helpt om fijne nazorg te geven en biedt ouders de mogelijkheid om op een zachte, intuïtieve wijze tastbare herinneringen te maken. 

Elk jaar heeft Stichting Phéron een loterij. De lootjes zijn te koop vanaf 1 november voor €1 per stuk. De trekking zal plaatsvinden op 14 december 2019. Dit jaar zal ik namens AIYMES ook producten doneren voor deze loterij. Doe jij ook mee met de loterij? 

Link website: www.stichtingpheron.nl/

Link trekking loterij: www.facebook.com/trekkingloterijstichtpheron
 

            

Nieuw materiaal - Vilt, 03-10-2019

Het vilt wat in de producten wordt gebruikt is een initiatief van i-did. Dit bedrijf heb ik leren kennen op Material District Rotterdam. 

De industrie maakt van afgewaardeerd textiel poetslappen, isolatiemateriaal voor de auto-industrie en verhuisdekens. Maar i-did vond dat dit anders kon en ontwikkelde in 2014 design vilt. Het is en blijft een gerecycled product, dus geen enkele batch vilt is precies hetzelfde en soms geldt ook op=op. Het groene vilt, Defense green, is gemaakt van oude uniformen van defensie en het witte vilt, Care white, is gemaakt van oude uniformen van het ziekenhuis.

Ik vind het een mooie toevoeging aan de huidige materialen collectie. Het materiaal is duurzaam, uniek en mooi. 

            

Circulair relatiegeschenk Provincie Noord-Holland challenge, 01-10-2019

De provincie Noord-Holland wil in 2050 volledig circulair zijn. Eén van de manieren waarop de Provincie dat doen is door circulair in te kopen. Ze willen de huidige relatiegeschenken gaan vervangen door circulaire. Ik heb met AIYMES meegedaan aan deze challenge. Ik ben al een tijd bezig met het ontwikkelen van een biobased plaatmateriaal bestaande uit PLA (plastic gemaakt uit suikers) en grote herkenbare vezels. Met dit materiaal heb ik al een paar prototypes kunnen maken en meegedaan aan de challenge. Er waren in totaal 63 inschrijvingen en ik ben 1 van de 8 deelnemers die door zijn naar de volgende ronde!! 

Ik heb 23 oktober mijn gesprek met de provincie en zal ik daarna een ontwikkelingsbudget krijgen om het materiaal en de producten verder te ontwikkelen. Tot nu toe heb ik grote vezels gebruikt die een esthetisch effect hadden, maar niet plaatsgebonden. Voor de provincie zal ik een reststroom uit Noord-Holland in het materiaal gaan verwerken. 

Uiteindelijk is in week 6 van 2020 is de uiteindelijke presentatie van alle producten en zal er een definitieve selectie gaan plaatsvinden. Ik heb heel veel zin om het materiaal verder te gaan ontwikkelen voor Noord-Holland en voor mijn eigen webshop!

            

A cup of Happiness, 14-09-2019

In het dagelijkse leven is Marcelina juf en ondernemer. Als hobby blogt Marcelina op acupofhappiness. Ze blogt over reizen, lifestyle, creativiteit en schrijft ook persoonlijke artikelen. In haar blog van 14 september 2019 licht ze jonge ondernemers uit zoals ik. Het is zeker een aanrader om haar blog te lezen. Misschien kom je nog een uniek item tegen. Marcelina is zelf ook onderneemster en weet hoe lastig het is met de vele webshops en concurrentie. Op deze manier wilt ze de jong ondernemers even in het zonnetje zetten.

Link naar het artikel: www.acupofhappiness.nl

            

Winkel vol winkeltjes - Utrecht, 22-08-2019

Winkel vol winkeltjes is een conceptstore gelegen in Utrecht. De tot het plafon reikende ladderkasten zijn gevuld met bijzondere en unieke producten van allerlei kleine onafhankelijke merken. Veel worden net als mijn producten met de hand gemaakt en dat maakt het unieke eigentijdse cadeaus voor jong en oud. Eigenaresse Sylvia helpt je graag. Nieuwsgierig naar mijn producten en die van de andere ondernemers? Voor meer informatie kijk op www.winkelvolwinkeltjes.nl

            

New product - Waxinehouder small & Waxinehouder large, 21-08-2019

Er zijn weer nieuwe producten beschikbaar in de webshop. Geef je huis meer sfeer met de verschillende kleuren leren waxinehouders. Elke houder wordt nadat het uit de laser snijder komt met de hand in elkaar gezet door middel van de zigzazgsteek, de kruisteek of de rijgsteek. Daarna wordt er ook een kaars aan toegevoegd. Nadat de kaars opgebrand is kan je zelf een nieuw kaarsje plaatsen in de houder.

De waxinehouder zijn gemaakt van natuurleer. Natuurleer komt van koeien uit de natuur. Het leer kan daarom littekens bevatten. Het leer is op een natuurlijke manier gelooid en bevat daarom geen lood.

Binnenkort komen er ook manden in de webshop! Deze worden op dezelfde manier in elkaar gezet. 

            

Etsy

Etsy koppelt mensen die op zoek zijn naar unieke handgemaakte producten aan verkopers uit de hele wereld. Wanneer je op www.etsy.com winkelt, kan je kiezen uit miljoenen handgemaakte en vintage items die door miljoenen zelfstandige verkopers gemaakt of verzameld zijn. Ik ben nu ook één van die verkopers. Op deze manier wil ik mijn producten ook wereldwijd aanbieden. 

Mijn plan is om ooit wereldwijd mijn producten te gaan verkopen in fysieke winkels. Maar voor nu begin ik met Nederland. 

            

Huisje Boompje Blogje

De blog van Huisje Boompje Blogje is van Stephanie C. Boers. Deze moeder van dochter Vienna en zoontje Gabriel woont samen met Rick in Lemmer. In 2018 heeft Stephanie haar blog gelanceerd, omdat haar grote passie schrijven en fotograferen zijn en met het bloggen komen deze dingen samen. Ze heeft prachtige foto's gemaakt van de producten die ik haar heb opgestuurd: de dodecahedron vaas en een gegraveerde foto van haar twee lieve en ondeugende kinderen. Ze doet vooral wat ze leuk vind en hoopt andere ook enthousiast te maken. Heb je een middag vrij? Ga dan eens lekker zitten, lees haar blogs en laat je inspireren.

Link naar het artikel: www.huisjeboompjeblogje.nl

            

De Nieuwe Winkel - Breda

De Nieuwe Winkel is een conceptstore voor en door creatieve ondernemers! Ondernemers onderling en winkelend publiek met elkaar verbinden, dat is het idee achter De Nieuwe Winkel. Als je een keer gaat shoppen in Breda, moet je hier zeker eens langsgaan. Het is de ideale winkel om originele cadeautjes te halen of om een uniek item voor in je huis te bemachtigen van AIYMES en andere ondernemers. De Nieuwe Winkel is gelegen aan de Tolbrugstraat 24. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.denieuwewinkel.eu 

            

Eemsstorys

Eemy is 21 jarige fashion, beauty en lifestyle blogger uit limburg. Ze heeft een hele mooie blog geschreven over de Cube Tafellamp. Op haar website en social media deelt Eemy prachtige foto's en verhalen van allerlei verschillende producten. 

Link naar artikel: www.eemsstorys.jouwweb.nl

            

Abel & Tosh

Abel & Tosh is het platform voor duurzame design producten. Abel & Tosh focust zich op het verhaal achter de producten. De totstandkoming van een idee en het creatieproces van producten, zijn naar hun mening net zo relevant als het eindresultaat. Ook hebben ze heel mooi  project lopen genaamd 'Skepping'. Abel & Tosh gaat samen met de Zuid-afrikaanse organisatie SAVE volunteering en Hero Holidays de inwoners van Johannesburg Zuid-Afrika helpen om op een creatieve manier af te komen van de enorme berg plastic afval. Ik ben heel trots dat ik met mijn producten tussen alle andere mooie producten van verschillende merken en projecten mag staan op www.abeltosh.com

            

Haal een stukje natuur in huis

Er zijn weer nieuwe producten beschikbaar in de webshop! Round Vaasje, Rectangle Vaasje, Trapeze Vaas en Dodecahedron Vaas. Haal met deze vazen een stukje natuur in huis. Zet ze op tafel, in de vensterbank of geef ze cadeau. Door de glazen vaas en reageerbuisjes kan er ook nog water in. Wel zo handig om de bloemen of stekjes in leven te houden.

Sinds een jaar ben ik fanatiek stekjes verzamelaar. Dit is begonnen met de pannenkoekplant, die ik van mijn lieve vriendinnetjes had gekregen voor mijn verjaardag. De stekjes haal ik van mijn kamerplanten. Nadat ik ze heb laten wortelen in water ruil ik ze weer voor andere stekjes. Er zijn speciale facebookpagina’s waar je je stekjes kunt ruilen. Dit is een leuke manier om je collectie planten uit te breiden.

Het is daarom ook raar dat ik niet eerder vaasjes heb ontworpen. Ik ga deze vaasjes zeker vaak ook zelf gebruiken. De vaas en reageerbuisjes zijn gemakkelijk er uit te halen om ze eventueel schoon te maken. Bij Round vaasje en Rectangle vaasje worden de houten onderdelen uit elkaar verzonden, maar zijn eenvoudig in elkaar te schuiven. Verkrijgbaar in Pools Grenen, Okoumé en de kleine vaasjes ook in het zwart. Ook leuk om als cadeautje te geven.

            

Van TRI naar TRIANGLE

Tijdens het afstuderen aan het AKV | St. Joost te Breda kregen we twee opdrachten. De eerste opdracht was een product ontwikkelen voor natuurleer. De andere opdracht moesten we zelf formuleren uit een eigen fascinatie, probleem of vraag.

Ik heb mijn fascinatie voor licht, verandering en geometrische vormen gebruikt om een eigen opdracht te formuleren. Uiteindelijk is TRI ontstaan. TRI is een lamp die je doormiddel van magneten kan vervormen. Door de verschillende patronen ontstaat er een spel van licht en schaduw. Wil je lamp klein of groot? Veel licht of weinig licht? Het kon allemaal.

Op de eindexpositie Boom Pow op de academie werd ik benaderd door het BAC. Ze vroegen mij wat ik er van zou vinden om er een biobased lamp van te maken. Ik vond het een heel interessant voorstel en na veel overleg en nadenken ben ik het traject gestart. Dit materiaal is nog steeds in ontwikkeling.

Omdat ik geen magneten wilde gebruiken in de nieuwe versie van de lamp zat er niets anders op dan de vorm aan te passen. Op deze manier is TRIANGLE ontstaan. Deze lamp is nu al te koop in de webshop in Pools Grenen en Okoumé, maar ik hoop dat snel de versie in het biobased plaatmateriaal gerealiseerd kan worden. Na TRIANGLE heb ik nog meer geometrische lampen en andere producten ontworpen.

            

Materiaal : Leder

Één van de opdrachten tijdens mijn afstuderen aan het AKV | St. Joost was een product te ontwerpen met Natuurleer. Natuurleer is leer van de in de natuur loslopende Nederlandse koe. Deze huiden worden ook natuurlijk gelooid in Nederland, dit maakt het een chroomvrij product. De huiden worden niet gebruikt in de normale leerindustrie, omdat de huiden krassen of littekens kan bevatten. Ik vind juist dat dit meer karakter geeft aan het leer. 

Natuurleer is een initiatief van TLC- Leather. Tijdens mijn afstuderen heb ik veel experimenten gedaan met leer. Uiteindelijk kwam ik met een collectie van een tas, wandkleed en vloerkleed. Ik heb de locaties waar de koeien leven omgezet in patronen. Op de eerste foto kan zie je mijn presentatie tijden de Expositie op school. Elke kleur had een betekenis, zoals bij een landkaart, en alles was in elkaar gezet met de zigzagsteek. Omdat ik nog geen naaiatelier heb kunnen vinden die deze naaisteek kan toepassen op leren producten heb ik mijn ontwerp aangepast voor in deze webshop. Wil je een tas met een eigen patroon? Dat is ook mogelijk! Ik ben van plan nog meer producten te gaan realiseren met dit prachtige leer.

            

Innovation Biocamp 2019, Hoeven

Van 5 tot en met 10 mei vond het Innovation Biocamp plaats in Hotel Bovendonk te Hoeven. Het was een week vol met werken aan mijn bedrijf in plaats van in mijn bedrijf. Er waren sprekers over onder andere value proposition, leiderschap en communicatie. Met als afsluiter op vrijdag een pitch voor investeerders. We verbleven heel de week in Hotel Bovendonk te Hoeven, dit is een prachtige oud klooster. Het is zelfs nog steeds een opleidingcentrum van het Bisdom. Het is zeker een bezoek waard: www.bovendonk.nl. De deelnemende mensen kwamen uit verschillende landen in noord-west Europa met allemaal hun eigen ideeën en startup. Ik heb niet alleen geleerd van de sprekers, maar ook zeker van de andere deelnemende mensen.

            

Project development Bio-based lamp

Nieuwe ontwikkeling

In dit project is duurzaamheid van groot belang en ligt de focus op een restmateriaal nieuw leven geven in een Biobased lamp. Waarom zou een restmateriaal weggooien, omploegen of verbranden als je er ook een biobased esthetisch plaatmateriaal van kan maken? Het biobased plaatmateriaal ben ik zelf aan het ontwikkelen.  Het is een combinatie van PLA met herkenbare vezels uit een agrarische reststroom, zoals kerstboomwortels. PLA is een bioplastic, deze wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals mais of suikerriet. Kerstboomwortels worden massaal met kerst uit grond gehaald en niet meer gebruikt. De eerste platen van dit materiaal zijn een feit! Ik zou graag meer plaatmateriaal ontwikkelen met verschillende grote vezels uit reststrromen.Op het moment ben ik bezig met een producent te vinden die dit materiaal, en andere materialen, met mij verder wil en kan ontwikkelen en produceren. Meer weten? Op www.bac.biobased-applicatiecentra.nl kan je meer lezen 

            

Natural Fibertastic 2019, Bergen op Zoom

Op 18 april vond in het Groot Arsenaal Bergen op Zoom de derde editie plaats van Natural Fibertastic. Een dag met onder andere eenbiobased safari en een innovatiemark vol inspiratie. Met ongeveer 175 nationale en internationale deelnemers. Ik stond zelf ook op de innovatiemarkt met het biobased plaatmateriaal dat ik aan het ontwikkelen ben. Op www.natuurvezelapplicatiecentrum.eu komt binnenkort een korte film over deze interessante dag. Ik ben weer een stap verder gekomen met de zoektoch naar een producent! Volgend jaar ga ik zeker naar de vierde editie van dit evenement.

            

Conceptstore Villa 8 in Borne

Na een kleine Road Trip ,van Breda naar Borne, is het een feit! AIYMES is nu ook te koop in een winkel! Kijk op www.villa8.nl of ga langs in winkel. Conceptstore Villa 8 is een hele leuke winkel vol met allerlei verschillende producten, van lampen tot babykleertjes. De winkel is zeker een bezoek waard! In de winkel heb ik onder andere verschillende lasercut lampen staan.

Edit: AIYMES is momenteel niet meer te koop bij Conceptstore Villa 8

            

Cube & Triangle Tafelllampen

Binnenkort komen er nieuwe producten op de webshop! Cube tafellamp en Triangle tafellamp. Beide lampen worden gemaakt in Pools Grenen en Okoumé.  De kleur van Okoumé, rozebruin, is afhankelijk van de grondsoort waarop de boom groeit. En Pools Grenen heeft over het algemeen duidelijke groeiringen. Hierin is het contrast tussen het lichte voorjaarshout en het donker najaarshout goed zichtbaar. 

            

Material District, Ahoy Rotterdam

3 dagen, 6 secoren, 140 Exposanten en 250 nieuwe materialen. Material district 2019 is van 12 tot en met 14 maart, dit is de plek waar je Triangle het eerste kan spotten in samenwerking met Goodhout. Goodhout is een duurzaam geproduceerd, nieuw vervaardigd hout gemaakt van kokosafval, dat de markt voorziet van alternatief op basis van bio-based hout. www.goodhout.com

 

               

Project development Bio-based lamp

Op dit moment ben ik een bio-based lamp aan het ontwikkelen. In dit project is duurzaamheid van groot belang en ligt de focus op de materialen. Hiervoor doe ik onderzoek naar verschillende materialen en constructies om mijn ontwerp te realiseren.

            

Project Goodhout

Deze lamp wordt gemaakt in samenwerking met Goodhout. Goodhout is een duurzaam geproduceerd, nieuw vervaardigd hout gemaakt van kokosafval, dat de markt voorziet van alternatief op basis van bio-based hout. Binnenkort meer nieuws waar je deze lamp kan spotten. www.goodhout.com

 

© 2018 - 2019 AIYMES | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel